onsdag 14 september 2016

Nu kör vi!

Det här är den femtiosjunde blogg om investeringar och utdelningar och jag kan lova att jag inte har något nytt att komma med. Alla som håller på med utdelningsstrategier och som bloggar och skriver böcker vet oändligt mycket mer än jag. Jag brukar följa några av de välkända namnen, som jag inte behöver nämna här, och jag har haft stor nytta av dem, som säkerligen så många andra.

Anledningen att ändå kommer med en blogg är helt enkelt att jag vill köra något slags redovisande av mitt sparande samt att kunna ge skriva något vettigt, ifall jag nu kommer på något.

Jag har en ganska enkel målsättning nämligen att kunna kvittera ut 500 € i månatliga utdelningar, inte mer men inte heller mindre. Varför då Euro? Helt enkelt för att jag lever i Belgien, ett Euro-land, och för att jag kommer göra det resten av mitt liv. Men i och med att jag bodde ett visst antal år i Sverige, har jag också ett sparande där samt tjänstepensioner mm, som dock ska hållas utanför. Det är det privata sparande på Avanza i Sverige och Degiro i Belgien som ska redovisas och målet är att kunna få ett månatligt tillskott för att möjliggöra mindre arbete och en portion större frihet, något en hel del av utdelningsinvesterarna nämner i sina motiveringar. Återigen, inget nytt under solen, men lite andra förtecken.

Nu, ska det räcka, som sagt, nu kör vi!    

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Det ska bli kul att följa dig på din resa.

  Jag önskar dig ett stort lycka till! :-)

  Mvh
  Framtida Frihet

  SvaraRadera
 2. Tusen tack, mitt mål är ju ganska begränsad i jämförelse med andra här som ska pensionera sig. Jag vill jobba så länge som möjligt men utifrån mina villkor.

  MVH
  Dividend500

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oavsett vad målet är så måste det vara något man själv känner sig bekväm med att sträva mot, och som med mycket att gäller det att hitta en väg som passar just en själv.

   Radera