söndag 30 oktober 2016

Andra summering

Jag funderade ju lite grand om mina angenäma problem och när jag nu summerar oktobermånaden måste jag återkommer till dessa problem. Portföljen avkastade återigen en bra bit över 7% på årsbasis, långt över min långsiktiga planering där jag räknar med 4% avkastning. Det sammanlagda portföljvärde ska vara 1,5 miljoner kronor och det ska ge i genomsnitt 5000 kronor per månad. I och med att jag räknar ju i Euro är det bara att ta bort en nolla, i dagsläget är det ju nästan 10 kronor man får betala för en Euro. Kronförsvagningen är också den enskild viktigaste anledningen till att siffrorna jag redovisar för oktobermånaden inte ser bättre ut för jag räknar min svenska portfölj i Euro, och då är den mycket mindre värd, fast, och här kommer vi till månadens höjdpunkt, jag sparade nästan 1000 €, närmare bestämd 970. Jag var nära att göra en överföring på 30 €, bara för att kunna skriva den där tusenlappen,men det kändes lite fånigt. 
I alla fall landade summan av utdelningen på 222 € (snapssiffra på tyska), en höjning om 1,3%. Det sammanlagda portföljvärde ligger nu på 34.000 €, här växte den med 2,7%. Jag är som sagd helnöjd med månaden, jag sålde en del amerikanska ETFer för att kunna investera i Sverige och vid sidan av mina befintliga innehav började jag köpa bolag som jag tänker ha kvar på lång sikt, i det här fallet var det mest Investor och Skanska.

Summeringen kommer den här gången under en helgdag, så därför får man önskar fortsatt trevlig helg och ett litet tack till alla här som ger kommentarer och värdefulla tips!

4 kommentarer:

 1. Haha, jag har läst tyska i ett antal år men aldrig stött på snapssiffran. Zweihundertzweiundzwanzig klingar bra!

  Fint resultat, fortsätt att tuffa på i samma takt!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 2. Det tror jag, det räcker det inte med tyska A eller B. Jag var tysklärare i Sverige och gillade att strö sådana ord som inte fanns på svenska, ska återkomma till några andra. //Dividend500

  SvaraRadera
 3. Intressant att få läsa om någon som inte bor i Sverige och investerar! ☺ Ser att du länkar till min blogg. Lägger till dig i min länklista.

  SvaraRadera
 4. Tackar tackar, jo, det tillhör inte vanligheterna att inte vara bosatt i Sverige och investera i landet. Jag kommer bara på bloggaren utlandsutdelaren.

  SvaraRadera