måndag 24 oktober 2016

Angenäma problem

När jag satte mig ner i början året skrev jag upp några finansiella mål som rörde mina två portföljer och utdelningen, ni hittar dem under Mina mål. Exempelvis skulle jag ha till årsskiftet 2016/17 10.000 € på min depå i Belgien, 200.000 kronor i Sverige samt en utdelning för hela året på 1.500 €. Det var då, i januari. Under årets gång har det dock funnits lite mer pengar att investera och när jag tittar på mina två portföljer samt på den sammanlagda utdelningen jag har fått än så länge kan jag bara konstatera att alla tre mål är väl uppfyllda. Så, vad göra? Strunta i verkligheten och bokar av siffrorna fast man är redan farligt nära målen 2018 eller sätter upp nya, mer realistiska mål? 

Vad tycker ni? 

2 kommentarer:

 1. Först vill jag tacka så enormt mycket för att få vara en del av din blogglista, mycket uppskattat!

  Gällande dina "problem" så håller jag med om att de är angenäma! Jag ser både för- och nackdelar med att redigera målen. Just nu går det som tåget men det kan komma motvind och då kan helt plötsligt de nya målsättningar kännas som obestigbara berg. Samtidigt, finns det en risk att du tappar motivation om du behåller dina mål och når alla etapper tidigare än beräknat?

  Jag skulle säga att det viktiga är att du hittar vad som motiverar dig personligen.

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för kommentaren! Jag tänkte redan också i samma banor, det är lätt att drivas med och tänker att den utvecklingen av de sista månaderna kommer att fortsätta. Därför ska jag ha kvar nuvarande målsättning, då har jag något tillgodo ifall det blir sämre tider. //Dividend500

  SvaraRadera