tisdag 1 november 2016

Nu ska det läsas!

Som nästan helt okunnig i ämnet har jag som ambition att läsa så mycket min tid tillåter och det finns onekligen otroligt mycket på nätet. Men jag är i grunden en Bücherwurm ("bokmask", alltså en bokslukare), och därför kom i dagarna ett paket från Bokus, innehållande tre ekonomiböcker: Jonas Bernhardsson Investera som mästarna, Per H Börjesson Så här kan alla svenskar bli miljonärer och Tobias Schildfat Vägen till din första miljon. Dessutom köpte jag Investeringsboken av Anders Ström som E-bok. Att bo utomlands och köper E-böcker är såklart mycket billigare, men tyvärr är utbudet relativt begränsad, för att uttrycka mig försiktigt. Alla fyra är ganska kända och har recenserats ett flertal gånger, och min ambition är inte heller att komma med någon ny. Jag ska dock återkomma med en liten kommentar. Och kanske blir jag antagen till kursen jag sökte, i min urvalsgrupp har jag i alla fall högst meritvärde, så även om söktrycket är ganska högt hoppas jag att jag blir antagen. Nu ska det läsas! 

3 kommentarer:

 1. Jag läste så sent som förra veckan ut Tobias Schildfats bok, jag gillade den! Det kändes som en bok jag hade kunnat rekommendera många vänner och bekanta då den är skriven så att den når ut till en bred publik.

  Ser fram emot en liten kommentar kring de övriga så att jag vet om det är någon jag ska sätta tänderna i, trevlig läsning!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 2. Finns många bra böcker som handlar om aktier och investeringar överlag. Jag har läst några stycken och tycker det är värdefull kunskap. Jag hoppas vi båda kommer in på kursen. Då kan vi hjälpas åt när något problem uppstår :-) Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Det kan vi väl hoppas, att vi kommer in, jag tror dock att jag antagligen kommer mer rådfråga dig än tvärtom ;) Mvh Dividend500

  SvaraRadera