torsdag 8 december 2016

Reservplats 458

I dag fick jag, liksom alla andra som sökte en kurs till våren 2017, veta att jag står på väntelistan till kursen Aktie- och värdepapperskunskap på distans på plats 458 (!). Det blir med andra ord ganska osannolikt att så pass många hoppar av och att jag kan börja kursen. Jag hade fått informationen innan att söktrycket brukar vara ganska högt, men att flera hundra står som reserv bara i min urvalsgrupp, och som liksom jag har högst meritvärde, säger en hel del om intresset runt om i landet. Kanske andra högskolor eller universitet tar sig en fundering att lägga upp en sådan kurs, om man tittar på antagningssiffrorna borde det inte vara svårt att fylla platserna.

För min del kommer det följaktligen aldrig bli av, eller jag har tur nästa gång vid lottdragningen. Hur gör man annars att välja ut 25 studenter av flera hundra som alla har högst meritvärde i en urvalsgrupp? Hoppas att Slimis har kommit in! 

5 kommentarer:

 1. Tack för omtanken :) Jag kan meddela att det nog är kört för min del också. Reserv 388 här och som du skriver var det inte så många som kom in. Men vi ska inte vara deppiga för det. Givetvis finns massor av gratis studentlitteratur vi kan studera för att bli bättre investerare. Om jag mot förmodan skulle bli antagen skriver jag det till dig sen ;) Bättre lycka nästa gång. Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Aj, kom du före mig? Nej, deppiga ska vi inte vara och jag läste en del om ämnet ändå. För min del gäller det också att hålla svenskan levande, att läsa och skriva, nu när jag inte länge bor och lever i Sverige. Sökte också andra kurser men det är ganska högt tryck överallt. Lyck till i Norge förresten.

  SvaraRadera
 3. Ja det är helt klart bra att hålla svenskan uppdaterad :) Vad jag förstod fanns två olika grupper av sökande? Jag kom på plats 388 i den ena men sämre i den andra. Tror det var med högskoleprovet jag fick den sämre placeringen. Hursomhelst då är det många före oss. Tack för Norge önskan :) Kommer gå bra men kommer givetvis ha lite hemlängtan. När lönen kommer är det dock värt besväret. Mvh Slimis

  SvaraRadera
 4. Jag bestämde mig för att söka kursen i sista stund och hade turen att komma in. Jag kan uppdatera er om det är så att den känns läsvärd under kursens gång. Hoppas att ni kommer in nästa runda!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 5. Nämen, vilken tur! Du får ha en egen distanskurs via din blogg, med inspelade föreläsningar, Power point och interaktiva övningar, ser fram emot det!

  SvaraRadera