torsdag 1 december 2016

Tredje summering

Som många andra här känner jag att tiden rusar iväg, att dagarna staplas på varandra och att året snart har gått. Det här blir alltså den tredje summeringen och det finns samma positiva anda som förra gången. När det gäller utdelningar blev det en minskning till 201 €, och det beror mest på att jag sålde en hel del amerikanska ETFer, med andra ord tog jag hem pengar för att bara satsa svenskt framöver, ETFer ska jag i fortsättningen bara ha i min belgiska portfölj, och där tickar den månatliga utdelningen stadigt uppåt. Portföljvärdet utvecklades däremot mycket positivt, tacke vare ett rekordsparande på 1065 € ligger det nu på 35.500 €. På årsbasis ligger utdelningen ändå en bra bit över 6%, och det får jag vara nöjd med.

Sammanfattningsvis en mycket bra månad, även om jag tillhörde dem som inte fick någon tilldelning på Volatis börsintroduktion; det som var tänkt som min första IPO. Men kanske dyker det upp flera möjligheter framöver. Som avslutning ska jag lova att dels försöka mig första gången på Humankapitalistens fredagsquiz, dels läsa alla era redovisningar och att fortsätta skriva på min andra del av Belgien, Sverige och jag.

Ha det bra!  

2 kommentarer:

  1. Vad roligt med omnämnandet och bra quizat, Dividend500!

    Tråkigt att det inte blev någon tilldelning nu när du faktiskt var på gång att göra premiär. En sak är dock säker, det kommer nya möjligheter. Just nu haglar det IPOs så det är möjligt att något dyker upp i närtid men det är samtidigt klokt att vara extra selektiv då bolagen inte har visat färg på aktiemarknaden ännu.

    //Humankapitalisten

    SvaraRadera
  2. "Egentligen" hade jag 7 rätt, som skoleleverna brukar säga, men tvekade i sista stund, ska såklart göra nästa quiz. Blir det vinst vid tio av tio? Som sagt, kul initiativ, jag för min del har alldeles för lite tid, hinner inte ens skriva färdigt mitt nästa stycke om Belgien, Sverige och jag. //Dividend500

    SvaraRadera