söndag 29 januari 2017

Så här ska jag investera under året

I ett tidigare inlägg, som handlade om att jag aldrig skulle göra om "misstaget" att handla alla tänkta månadsinköp av aktier dagen efter lönen hade kommit, kom det tydligen fram att jag lider av någon form av "börsomani". Något snällare uttryckt kunde man säga att jag gillar att göra många små affärer utspätt över hela månaden.

Då jag har som viktigaste målsättning att årets investeringssumma ska vara 100.000 kronor fick jag ta en fundering hur jag skulle göra det för att dels ta hänsyn till mina inkomster dels för att tillgodose att pengar finns tillgänglig för mina veckoköp. Just att kunna handla veckovis har blivit ett sätt att möta "börsomanin" i grinden. 

Sagt och gjort. Jag överför varje helg 2.000 kronor från mitt budgetkonto till Avanza och delar upp beloppet mellan utdelningsaktier, preferensaktier och ETFer. Utdelningarna investeras såklart också. Visserligen finns det alltid mer pengar på budgetkontot men jag vill ha lite kontroll, bättre med en strid ström av investeringar och utdelningar än att bränna allt på en gång. Som jag sa det en annan gång: Var och en får ju hitta sitt sätt.  

7 kommentarer:

 1. Veckovisa köp? Oj, herrejösses - jag köper ju en gång per kvartal!

  Jag skämtar. Det finns många bra sätt at investera och sprida riskerna. Jag gillar att du har en metod, den är nedskriven och du håller dig till den. Bara genom det har du kommit en bra bit på vägen mot ett framgångsrikt investerande i mina ögon.

  Sedan ska du komma ihåg att vad jag tycker inte spelar någon roll.

  Tack för en intressant blogg!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Egon, tack för att du kommentera. Jag hade också för mig att jag såg att du samlade allt i lådorna för att sedan köpa en gång per kvartal. Med dina ord: Oj, herrejösses, aldrig i livet! Det skulle aldrig fungera.
   Mvh Dividend500

   Radera
 2. Längtar själv alltid till löning. För att kunna bränna av allt mer eller mindre på en gång. Vi har tydligen olika strategier! Huvudsaken att man själv blir nöjd! ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för kommentaren. Känner igen mig i din beskrivning och därför blir det spännande om jag lyckas hålla mig till taktiken. Vi får se! Mvh Dividend500

   Radera
 3. Hej,

  Vilka ETF:er tittar du på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag har f n SDIV och SRET från Global X, PCN från Pimco och CHI från Calamos. Sedan är det tänkt att ta in några andra från Global X. Alla är månadsutdelare med en avkastning mellan 6-8%, bara CHI sticker ut med sina 10%.

   Radera
 4. 2017 blir det första året som jag konstant kommer att ha ett flöde av pengar in till aktiekontot. Innan dess har jag handlat sporadiskt när det funnits pengar över. Allt har sin naturliga förklaring av att jag hade fokus på investering i fonder. Nu fördelar jag flödet 60/40 istället övervägande delen till aktier. Jag har redan planera mina inköp och satsar det mesta i redan befintliga innehav då jag tycker mig ha en hyffsat bra portfölj. Men det finns naturligvis ett antal bolag som knackar på dörren och troligen så blir det ett par tre nya förvärv i år.
  Men ärligt så har jag inte lagt upp någon strategi för NÄR inköpen ska ske, det känns som att lite kommer att månadsinvesteras och lite i när det kommer ett bra läge..

  SvaraRadera