tisdag 28 februari 2017

Sjätte summeringen - februari 2017

Årets kortaste månad har nått vägs ände och det är dags till sjätte summeringen.För att boka av mina tre investeringsmål så klarade jag av att hålla veckosparandet på 2.000:-; på månadens fyra veckor blev det således 8.000:-. Sättet med att ha ett buffertkonto med regelbundna överföringar fungerar bra och jag känner mig bekväm med det. Fördelarna är att jag dels kan veckohandla, dels att jag har lite krut kvar ifall det blir den omtalade sänkningen på 10-20%, som förståsigpåare förväntar sig ska komma snart. Med andra ord något jag tycker att fungera bra och där jag finner mig som investerare och godkänd som betyg. 

Punkt två, månadsutdelningen, var dock klart sämre än förra månaden. Jag lyckades skrapa ihop 1.620:-, en rejäl minskning och även långt från genomsnittet som än så länge ligger på 2.044:-. Nu ska det i rättvisans namn påpekas att jag saknar jämförelsedata på årsbasis. Först i september kan jag jämföra och se hur månadsutdelningen har utvecklats. Här alltså IG. 
Sista punkten är portföljvärdet. Här blev det en höjning om 20.000:-, från 366.000 till 386.000:- Räknar man bort nysparandet och utdelningar blev det en värdetillväxt på 10.380:-. Som jag skrev tidigare är den punkten mindre intressant, men det är ju ändå en trevlig känsla när portföljen rör sig i den riktningen. Orsaken är framförallt att preferensaktierna rörde sig uppåt en del sedan dippen i höstas. Jag ligger nu på gränsen till 400.000:- som jag borde överskrida i april eller senast i maj. Även här blir det alltså godkänd. Så, det var den summeringen som jag i det stora hela är nöjd med. Allt utvecklas i rätt riktning och jag är optimistisk att jag kommer klara mina mål. En sak jag funderade över är att komma med en utdelningsprognos för hela året som några bloggare har gjort. Mitt problem är dock att jag köper regelbundet, så beloppen skulle ändras kontinuerligt, och för min del blir det sedan mer intressant att kunna jämföra med månaden året innan för att se hur utdelningar har utvecklats. 

Lycka till med era investeringar under mars månaden!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar