fredag 7 april 2017

Takgenombrott

När jag gjorde lumpen i Östtyskland under kalla krigets dagar fanns det inom armén en tydlig hierarki, beroende på hur länge man hade varit med. Militärtjänsten gick på arton månader och det fanns således en tredelning: De unga inom det första halvåret, mellanpojkarna och slutligen de som befann sig i tredje halvåret och som skulle mucka. Det fann en hel drös med "spel" för att visa ungarna sin plats, en del av dem var bara lite småkul, en del rätt förnedrande (för att använda ett modernt ord). Till den första gruppen räknades takgenombrottet. Allt hängde ju på antalet dagar förstås och hela lumpen gick på sådär 540 dagar. När man kom under 400 var det en magisk gräns såtillvida att den unge soldaten kom genom taket, för rummen var i regel fyra meter högt, för att ha utrymme för våningssängarna till upp till tolv soldater. Hela rummet gick på kanske 35-40 kvadrat, väldigt trångt med andra ord och avsaknaden av privatsfär påtagligt. Men tillbaka till spelet. När den unge soldaten som sagt kom med sina dagar genom taket skulle han skydda sig. I och med att alla ungar sov uppe skulle de under den natten sova helt påklädd, med stålhjälm och skyddsmask. Betongdelarna kunde ju falla ner och skada en...
Vad i hela världen har den här historian med bloggen och aktieinvesteringen att göra? Inte mycket, bara siffran 400 för idag gick min portfölj för första gången över 400.000. Glädjen blir säkert bara kortvarigt, men ändå är jag glad över det. För exakt två år sedan började jag att investera på Avanza med ett startkapital på 100.000 kronor och mycket sparande och återinvesteringen av utdelningarna har lett till att jag drygt två år senare står på denna siffra, helt fantastiskt! Även om jag inte fokuserar så mycket på portföljvärdet är det ändå jättetrevligt när det går såhär bra!
Pricken över i:et blir att den månatliga utdelningen för april kommer slå rekord. Den exakta summan kommer såklart i åttonde summeringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar