måndag 3 juli 2017

Beroende eller äntligen måndag

Om man kollar Wikipedia om vad denna sida förstår under begreppet beroende så får man förklaringen att "Beroende är ett beteendefenomen och psykiskt fenomen som innebär de fysiska och psykiska mekanismerna bakom att en person återkommande utsätter sig för något som den vet är skadligt" Varför jag tittade på Wikipedia? Jo. för att veta om min inställning till öppna börsplatser kan betraktas som beroende eller inte. Jag som handlar ofta och som investerar veckovis, i den omfattningen att jag på allvar funderade på att kalla bloggen "Veckohandlaren" istället för Dividend500 - fast det finns eller bättre fanns en blogg med samma namn - ser verkligen fram emot att det blir måndag igen. När jag nu läser definitionen här ovan är det väl att ta i för mycket att kalla sig beroende, jag ser än så länge inte var skadan finns. Fast det återkommande är förstås veckosparandet och den psykiska mekanismen kan skönjas bakom ett belöningstänkande i form av stigande utdelningar. I den meningen är jag beroende och tycker: äntligen måndag! 

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Har nu lagt till den här bloggen på listan över svenska ekonomibloggar.

  http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2017/07/svenska-ekonomibloggar-hela-lista.html

  Hälsar Seglarn

  SvaraRadera
 2. Wikipedia kan ju vem som helst skriva på och oftast stämmer sanningshalten men det finns en anledning till att ex. universitet INTE tillåter WP som källa eller källhänvisning. Själv tycker jag man kan använda beroende i bade positive och negativ mening. Ex. jag är beroende av skogspromenader. Det ger motion och rensar mitt huvud. Jag ser inget negativt i själva utförandet men det är klart, är det på bekostnad av att min fru får ta hand om 6 barn och att gräsmattan växer till savann på bekostnad av att jag måste ut och promenera så kan det vara negativt sekundärt så att säga.
  Fortsätt du att veckohandla utan att bry dig om vad det star på WP, det tycker jag låter sunt i allra högsta grad :-)

  SvaraRadera
 3. Skogspromenader låter bra, jag försöker klämma in en så fort tillfälle ges. Sedan var det skrivit med glimten i ögat, såklart!

  SvaraRadera