lördag 2 september 2017

Tolfte summering - augusti 2017

Även augusti månad har gått och det är dags till den tolfte summeringen. Den här månaden har det inte funnits tid och utrymme till ett enda inlägg utan jag nöjde med att läsa och kommentera andra bloggsidor. Nåväl, här kommer lite siffror.


Utdelningen landade på 2411 kronor, en väldig bra siffra. Nästa månad är det ett år jag presenterar mina siffror här, men jag tycker att det redan nu är dags att visa ett diagram över den månatliga utdelningen sedan september 2016. Det ser lite hackigt ut, framöver är tanken att utdelningarna ska ligga på en jämnare och (förstås) stigande nivå. Målsättningen är ju som bekant en månatlig utdelning på 5000 kronor. Som det ser ut just nu verkar jag kommit halvvägs, efter drygt två och ett halvt år av investerande.

Nysparandet gick som vanligt på 9000 kronor, sammanlagd ligger jag på 70000 kronor och målsättningen på 100000 kronor ligger fast. Sist, men inte minst portföljvärdet. Det ligger just nu på 456000 kronor, och även här ska det bli ett diagram om utvecklingen sedan starten här.


Räknar man avkastningen på årsbasis motsvarar månadens utdelningar således 6,3 %. Inte illa, eller hur. Även här är jag mycket nöjd, även om jag under resten av året inte når 500000 kronor i portföljvärdet som jag hade tänkt i början av året. Jag får istället nöja mig med att min portfölj svänger mycket mindre än index, den tuffar på, sakta men säkert. Sista månadens utveckling mot SIX30 Return Index förtydligar detta. 


Det blir samma resultat när man tittar på hela året. Visst blir det inga stora stegringar när börsen är på gott humör men samtidigt bjuder portföljen på större motstånd vid fallande kurser. 


 
Sammanfattningsvis kan jag konstatera att jag kommer hålla fast vid min strategi. Den påminner mycket om ordspråket "bättre en fågel i handen än tio i skogen" och passar mig perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar