onsdag 27 december 2017

Nya och gamla mål

Efter en flermånads tystnad kommer här i alla fall en liten summering eller avstämning av mina mål som jag satte upp för 2017 samt en utblick om vad jag betraktar som ett önskvärt resultat av mina förehavanden 2018. 

Kort och gott kunde jag säga: Jag är mycket nöjd med det vad jag har åstadkommit, bloggens tystnad står således inte i relation till den ekonomiska prestationen. Mitt första mål, att ha investerat 100.000 kronor, är uppnått, med den enda reservationen att en del av pengarna gick till bufferten och mitt fondsparandet här i Belgien. Anledningarna är dels att jag behöver större ekonomiska spontanmuskler med hus och småbarn, dels att jag vill ha en viss del av de investerade pengarna i euro; att inte allt ligger i svenska kronor. Inför nästa året blir det här inte längre ett mål i sig, utan jag investera det vad jag har, utan någon press.

Förändringen påverkade såklart mål nummer två, att ha fått 30.000 kronor i utdelning. Här blev det nästan 27.000, men det som är mest imponerande är utvecklingen sedan jag började investera i maj 2015.

Jag tycker att det är mycket motiverande att se resultaten av sina ansträngningar på detta sätt. Det blir såklart ingen fortsättning räknad på procentuell tillväxt, men att slå 2017 års utdelning och nå 30.000 ska verkligen vara ett mål för 2018. 

Slutligen hade jag portföljvärdet, och här passerade jag halvmiljonen just häromdagen! Att portföljen tuffar på med sin defensiv karaktär och regelbundna köp och reinvesteringar av erhållna utdelningar, som nu nästan veckovis trillar in, ger en skön känsla att allt utvecklas i önskad riktning. Men inte heller här ska jag sätta upp ett nytt mål, det får helt enkelt bli som det bli

Jag ser fram emot det nya börsåret och önskar alla här ett gott nytt 2018!


6 kommentarer:

 1. Kul att se att det går bra för dig :-) Vi får hoppas på ett bra 2018 också! :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Slimis, det hoppas jag också, bara håller tummarna. Om inte, finns ändå utdelningarna att se fram emot. Mvh Dividend500

   Radera
 2. Grattis till ett bra år!

  Men 30.000 som utdelningsmål nästa år är ganska försiktigt om du hade 27.000 i år?

  Du a) har väl köpt nya aktier efter deras utdelning i år? b) hoppas på ökad utdelning/aktie och c) hinner köpa några aktier till som delar ut nästa år?

  I vilket fall jag fick 42.000 i utdelning 2017 och NUVARANDE portfölj skulle med 2017 års UTDELNINGSNIVÅER ge 56.000 kr. Dessutom hoppas jag på UTDELNINGSHÖJNINGAR och utdelningar från en del av aktieinköpen från nästa år. Totalt bortåt 60.000 kr?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack utdelningssmålänningen, det får jag medge att det ligger väldigt lågt, kanske siktar mot 40.000 där du ligger just nu. Härligt med Småland, min före detta hembyggd. Mvh Dividend500

   Radera
 3. Gott nytt år på dig Div! Kul att du kom igång med lite bloggande igen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma Procentpanik, ska försöka skriva oftare, inget nyårslöfte, men ändå...

   Radera