fredag 19 januari 2018

Utdelningar januari 2018

Vadå utdelningar januari 2018, månaden har ju fortfarande kvar ett antal dagar?! Visst, och för de flesta är de särskild långa dagar såhär efter jul och årsskiftet. Men jag för min del ska som bekant i år bara titta på utdelningar, inget annat. Inget nysparande och inget portföljvärde, och därför kan jag redan nu summera utdelningsmånaden januari 2018 och det är inget annat än en smakstart på året. Inte mindre än 4075 kronor kom in, efter dragen källskatt. Förra året låg jag på 2598 kronor, en höjning på 56%. Utdelningsdiagrammet på Avanza ser redan nu lovande ut, tyvärr kör de med bruttosiffror, vilket betyder att det visar 4477 kronor. Men en vacker vårdag om sisådär tre år ska jag förhoppningsvis få tillbaka det mesta av differensen. I alla fall kunde jag rätt belåten konstatera att jag nu i januari redan hade fått mer i utdelning än under hela mitt första år på Avanza, och det var 2015.

Det ser alltså rätt lovande ut för utdelningsåret 2018. När nästa månad har gått ska jag göra en liten uppräkning för att se om jag inte kan skippa mitt nuvarande utdelningsmål på 30.000 för att istället sikta på 40.000, det känns mer realistiskt. 

Ha en trevlig helg!

5 kommentarer:

 1. Härligt och bra kämpat. Själv har jag bara fått en utdelning i Januari på 700 pix från Klövern pref. Räknar med ca 30.000 i utdelning 2018.
  /Kör hårt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Leva drömmen och tack för din kommentar. Ja, Klövern fanns också med i summan ovan. Jag har en stor andel fixed income, så det blir nästan veckovisa utdelningar. Mvh Div500

   Radera
 2. Jag måste ha missat något, visste inte att du tänkte ta ett mellanår utan att tillföra något till portföljen förutom utdelningarna ?(misstänker jag) Vadan detta beslut? Jag du har verkligen fått en bra utväxling på ditt investerande och det är verkligen kul att följa dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, visst ska jag investera nya pengar. Tanken är dock att bara redovisa utdelningar och inte det andra. Jag har inget sparmål i år, det får bli som det blir. Och om portföljvärdet åker upp eller ner är bara av sekundär betydelse, jag vill sikta på 40.000 i utdelningar, lite som en tävling. Mvh Div500

   Radera
 3. Ah, ja då förstår jag. Jo men det räcker gott med den redovisningen. Nej portföljvärdet är av mindre betydelse, utdelningarna är allt! :-) Man behöver ju inte redovisa ihäl sig och det viktigaste är att man själv har koll.

  SvaraRadera