tisdag 1 maj 2018

Utdelningar och sparande april 2018

Även den här månaden hände det inte så mycket mer än att slutligen rapportera utdelningar och sparande, den vanliga ursäkten om jobb, barn och bristande tid får duga. Men vad hände nu med portföljen?

Jag fick 3780 kronor i utdelningar och satte in 5000 kronor. Den uppmärksamme noterar att summan inte blir 10000 kronor, månadsbeloppet jag eftersträvar, men jag hade lite tillgodo från förra månaden. Sammanlagd har jag fått 14485 kronor i utdelning i år. Portföljen steg med 5,16 % till 557000 kronor, mest på grund av att kronan försvagades och mina amerikanska ETF i motsvarande grad ökade i värde. Portföljvärdet ligger således tryggt över halvmiljonen och siktet är inställt på att nå 600000 kronor. 

Den här gången blir det inga diagram, ledsen, men de dyker förstås upp när halvåret har gått och andra kvartalet ska summeras.

2 kommentarer:

 1. Tjeena Div. Läsningen hade varit mer underhållande om du skrev med dina bolag som delade ut pengar och gärna lite oftare blogg inlägg👍🏼

  Mvh marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marcus, tack för din kommentar. Håller helt med att en högre frekvens av blogginlägg skulle kännas mycket mer underhållande, tyvärr drunknar jag i arbete just nu. Inget att klaga över, det är ju jag som har valt att jobba så mycket. Att rapportera vilka bolag respektive fonder ska jag ta med till nästa gång. Mvh Div1000

   Radera