söndag 3 juni 2018

Utdelningar, sparande och portföljförändringar maj 2018

Det är redan den 4 juni och hög tid att summera maj månaden. Den innebar även en del portföljförändringar, därför finns det utöver den sedvanliga rapporteringen även några ord om det.

Utdelningar då? Jag tog emot brutto, alltså innan källskatten, 3891 kr. Det var en idel blandning av amerikanska ETFer, kanadensiska aktier som delar ut varje månad samt svenska preferensaktier. 
I och med denna utdelning summeras årets samlade utdelning till dryga 18400 kr. Även om juni månaden inte kommer bli så bra som denna månad kommer jag förhoppningsvis knäcka 20.000 lagom till halvåret. På tal om portföljförändringar finns det ovan två stycken som jag sålde av olika anledningar. Kanadensiska Enbridge togs bort på grund av fallande trend. Jag sålde med en liten vinst plus mottagna utdelningar. Pimco såldes av två anledningar. För det första ville jag minska andelen dollar i portföljen, den hade blivit alldeles för hög. Samtidig hade kursen stigit ganska mycket, och det kändes som ett bra tillfälle att slå två flugor i ett smäll. 
Sist portföljvärdet som visade en mycket fin utveckling. Portföljen steg med nära 2,9%, och jag börjar sakta med säkert komma närmare 600000 kr. Även den här månaden är det en stigande dollar som ligger bakom utvecklingen, och i samband med det kändes det också bra att minska lite och realisera en bra vinst i Pimco. Jag är medveten om att dörren till att handla den igen är stängd för tillfället men med tanka på att även portföljvärdet ska stiga på ca 9-10 års sikt kändes det rätt att lägga pengarna istället på fonddelen i portföljen som består av fem indexfonder som täcker allt från lilla Sverige till hela världen. Bra riskspridning med att ord.


1 kommentar:

 1. Hej, allihop,

  Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån på 2% detta är ett legitimt företag med ära och skillnad vi är redo att hjälpa dig i något ekonomiskt problem att du är vi erbjuder alla typer av lån så om du är intresserad av detta lån erbjudande vänligen kontakta oss på vår email: (anggadiman1@gmail.com)

  Ange även detaljerna så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart.

  Namn:
  Belopp som behövs:
  Varaktighet:
  Land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:

  Kontakta oss med ovanstående detaljer på vår email: anggadiman1@gmail.com

  Hälsningar till er alla.

  SvaraRadera