tisdag 23 oktober 2018

Uppdatering av mina mål

Nu finns återigen en förteckning över mina mål som enkelt uttryckt går ut på att investera så mycket att jag får ut drygt 10.000 kronor i månaden. Jag räknade ganska försiktigt med ett årligt nysparande på 60.000 kronor men i ärlighetens namn kommer jag antagligen ligga högre. Men då går det ju ännu fortare. 
Att tidshorisonten ligger just på tio år är ingen tillfällighet. Bostadslånet, som är min enskild största utgiftsposten, kommer då vara amorterat. Belgien har en helt annan amorteringskultur, här gäller det alltid att komma ner till noll. Jag ligger just nu på en belåningsgrad på 30 % och i Sverige skulle det , vad jag vet, inte vara ett krav att amortera. 
Det blir alltså en situation där jag har väsentligt lägre omkostnader samtidigt som jag inte behöver nyspara längre. Den andra delen kommer sedan från mitt företag där jag även där kan plocka ut drygt 1000 € i månaden. Detta borde räcka för att säga hejdå till mitt nuvarande jobb.

   

4 kommentarer:

 1. Måste kännas härligt att få ut 10 000 kr i månaden och samtidigt vara skuldfri :-) Har något liknande mål i framtiden även om jag inte är säker på hur mycket jag skulle klara mig på varje månad. Tror att bara känslan att ha sin ekonomi tryggad måste vara fantastiskt. Vi får hoppas att vi båda när våra mål tids nog :-) Fortsatt lycka till med kämpandet.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Hej Slimis, och tack för din kommmentar. Jag tycker att ett sådant mål underlättar att hålla moralen uppe, ibland går det helt enkelt för långsamt. Hälsning Div1000

  SvaraRadera
 3. Eftersom det inte kommit något nytt inlägg så tänker jag önska dig en god jul denna vägen!

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Procentpanik, jag hann precis mitt i allt julstök att skriva några rader om hur det har gått under året. Även till dig en god jul! Mvh Div500

   Radera