onsdag 20 mars 2019

Första kvartalet och autopilot

Även om första kvartalet inte är helt slut än kommer det här en kort summering samt en utblick över framtida investeringar.

De första tre månader inbringade 9200 kronor i utdelningar och portföljvärdet har kommit över 700000 kronors gränsen, allt enligt plan kunde man säga. Jag har dock funderat en hel del över mitt sparande i Sverige och här kommer den största förändringen, nämligen att jag kommer sluta nyspara. Fördelningen av mina egna investeringar ligger för närvarande på det ovan nämnda beloppet i svenska kronor och drygt 12000 €, alltså ungefär 110000 kronor, i Belgien. Jag har länge haft tankar och funderingar om att en vacker dag kanske kunde köpa stuga i Sverige men har kommit fram till att hela upplägget känns orealistiskt. Att binda så mycket kapital samt att skaffa sig nya kostnader lär inte stå i relation till vinsten i att kunna åka tre fyra gånger om året för att tillbringa några dagar i mitt forna hemland. Nej, det ska bli som jag kör nu, och det är att hyra billigt. En annan tanke, som jag tidigare varit inne på, är att jag borde ha merparten av mina pengar i euro. Logiskt kunde man tänka när man bor och kommer bo i ett euroland.
Så i fortsättningen kommer jag att köra på autopilot när det gäller mina svenska investeringar. Utdelningarna kommer återinvesteras i min fondportfölj och mitt månatliga sparande kommer bara ske här hemma i Belgien. Om åtta år, när jag senast ska sluta med mitt nuvarande arbete, har jag förhoppningsvis uppnått en balans mellan de båda delarna.

Nu trycker jag på knappen och portföljen kommer sköta sig själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar