lördag 4 januari 2020

Kvartil

Då har vi fått ett nytt år och jag välkommnar ett nytt medlem i fondfamiljen, nämligen Kvartils Allokering Balans A, en blandfond som består av drygt 20 ETF:er. En billig förvaltning och en väldans global riskspridning med 10000 företag, både iform av aktier och räntor. Jag ska spara ett mindre belopp varje månad och tidshorisonten är sju år. Fonden finns inte hos Avanza så jag öppnade ett konto hos dem. 

Länk till Kvartil

Nysparandet hos Avanza har ju upphört sedan länge. Portföljen utvecklades sämre än Stockholmsbörsen men det finns ju en del preffar och D-aktier som ger kassaflöde. Under året har jag gjort en förflyttning och andelen preffar och D-aktier ligger nu på 40 %, resten är fonder och några aktier där jag kör lite swingtrading, typ Investor. 
Utdelningen landade således under fjolåret. Men vinsten blev större räknad i portföljvärdet i och med att jag tjänade på börsuppgången. Avanzas sammanställning över mitt år visade på ofattbara 180.000 kr som portföljen hade växt, inklusive utdelningar på 35.475 kr. Om jag bibehåller fördelningen kommer årets utdelningar landar på 25.000 kr. Preffar och D-aktier har blivit ohyggligt dyra, så det tar emot jag köpa dem. 


Investeringarana i euro hos Degiro utvecklades även dem mycket bra. Ingen graf här men portföljen växte till 24.100 €, med andra ord en kvartsmiljon kronor. Det är främst den här ETF-portföljen som ska besparas under 2020, målsättningen är att landa mellan 35.000 och 40.000 € i slutet av året. 

2020 kommer också vara det sista året där jag kan spara i nuvarande omfattning. Jag har inte räknad på någon sparkvot men den lär ligga runt 30%. Jag har nu (äntligen) bestämt mig att från och med september 2021 arbeta deltid (50%). Då lär det inte finnas utrymme för att spara men det gör inte så mycket. Alla investeringarna ska arbeta sex år till sedan är det dags att säga hejdå till anställningen.

4 kommentarer:

 1. Härligt att se en så fin utveckling på dina investeringar. Jag önskar dig ett gott investerarår!

  Mvh /PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PP, och tack för dina ord även om index gick mycket bättre. Även till dig ett gott 2020.
   MVH
   Div500

   Radera
 2. Jag är Jehonna Bekteshi från Stockholm, jag är en läkare som arbetar på Stockholm Healthcare-anläggningen. Jag tror att vittnesbörd är verkliga liv bevisar mäktiga bra verk i verkligheten som gör människor lyckliga och hitta fred i äktenskapet förhållanden som jag har hittat samma i mitt äktenskap, idag är jag mycket glad att dela mitt vittnesmål här för alla att läsa och också lära sig att dra nytta av det. Jag läste ett vittnesbörd från blogginlägg från olika människor över hela världen och pratade bra om mannen Dr.Oduduwa Love-spell caster, jag tappade hoppet på spellcasters på grund av mina tidigare erfarenheter, jag kontaktade kommunikation från andra stav-casters. Jag älskade stava charm tidigare för att föra tillbaka min ex man hem men fungerade inte bra, förrän för några dagar sedan gav jag Dr.Oduduwa det sista försöket att föra tillbaka min kärleksman till mig, jag meddelar Dr.Oduduwa på hans personliga e-post för att lösa min äktenskapskris.
  Jag älskar min man så mycket, jag vill ha honom tillbaka till mig och våra två barn. Jag vill att mina barn ska växa upp med sin pappa och vara lyckliga som en familj.
  Jag skickar e-postmeddelande till Oduduwa-adress, några ögonblick senare fick jag svar från dr.oduduwa, jag var så glad eftersom e-postmeddelandet var giltigt.
   Jag förklarade alla mina relationsproblem till Dr.Oduduwa, jag ber om hans hjälp för att föra tillbaka min kärleksman man hem och återvända kärlek och förtroende.
  Dr.Oduduwa gav mig sitt arbete 100% löfte mig med försäkringsgaranti resultat efter att ha lanserat magiska kärleksförtroll för att få tillbaka min kärleksman Antionio hem, sa han att mitt fall är lätt för honom att lösa. han förklarade alla Love-spell-processerna och rutinerna för mig och han berättade om materialen att köpa för att stämma lunchen inkantationsbön,
  Jag följde noggrant alla instruktioner. Så tidigt på morgonen, det är nästa dag efter Oduduwa lunch Kärleks-magi-förtrollning för min räkning, min ex man taht har inte ringt mig på över två månader, ringde mig nästa dag, på morgonen ringer min mobiltelefon med ett okänt nummer, så jag tog upp samtalet och se, åh jag var så förvånad i mer än 2 månader nu har jag inte fått textmeddelanden, inga samtal och inget mail skickat till mig. Wow jag är väldigt glad idag, plötsligt precis som Oduduwa lovade mig. Jag är överväldigad av glädje och glädje i mitt hjärta som delar detta vittnesmål här i dag, min kärleksman Antonio på väg tillbaka hem för att träffa mig dagen efter,
  Jag använder detta medium för att säga ett stort tack till den stora mannen Dr.Oduduwa som utan detta inte skulle ha varit möjligt.
  Alla som läser den här artikeln som går igenom äktenskapskris, och för dem som delar hemliga tårar av hjärtsvängningar är idag alla dina problem över, bara ett enkelt e-postmeddelande till den stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Min bön är att hitta lycka i kärleksliv och äktenskap, oavsett vad som händer i våra äktenskap, vi bör alltid försöka göra rätt sak och uppskatta vad vi har. kämpa för att ditt äktenskap ska fungera med alla nödvändiga medel och tillgänglig hjälp finns här för dig nu.
  Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesmål här ute kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina äktenskapsproblem.
  När två personer verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
  Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: dr.oduduwaspellcaster@gmail. com

  SvaraRadera
 3. Hej, jag är NIRA SHALOM, jag är här ute för att sprida de goda nyheterna till hela världen om hur jag fick tillbaka min ex-kärlek. Jag blev galen när min kärlek lämnade mig till en annan tjej förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för Baba Wale da Wiseman, den stora budbäraren, berättade jag mitt problem för Baba Wale om hur min ex-kärlek lämnade mig och också hur jag behövde få jobb i ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag kommer att få mitt hjärta utan någon biverkning. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter att det hade gjorts, Under de närmaste två dagarna ringde min kärlek till mig i telefon och sa ledsen för att jag levde mig innan nu och även nästa vecka efter att min kärlek kallade mig till ber om förlåtelse, jag kallades till intervju i mitt önskade företag om jag behövde arbeta som handledare. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta för hela världen om hur Baba Wale hjälper mig att uppfylla min hjärtebegär. Baba Wale är specialist på all slags förtrollning och god magi. Om du behöver någon form av hjälpkontakter, Baba Wale, på följande e-postadress: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +2348136951551 Viber +2348136951551 Tack mig senare

  SvaraRadera